Nestje 2019!

Jaaaa Maxime is drachtig. Verwachte bevalling is rond 1 februari 2019!!!

 

1 en 2 december 2018 heeft Maxime een date gehad met Boycie! We gaan duimen dat het is gelukt. Over ruim 3 weken gaan we een echo maken. spannend!

. 😀

Laatste nieuws Maxime!

2. jan, 2019

Maxime is 4,5 week drachtig!

Uitgerekende bevalling is rond 1 februari 2019.

2. dec, 2018

Maxime is gedekt door Boycie

1 en 2 december is Maxime gedekt door Boycie. Nu 3 weken wachten tot we een echo kunnen maken en we zeker weten of het gelukt is. Spannende periode. Klik op de titel van dit bericht voor informatie over de reu.

13. mei, 2016

Maxime is drachtig

Vrijdag zijn we naar de DA geweest om een echo te maken. We hebben toen een aantal vruchtblaasjes gezien..ze is dus drachtig. Omdat de DA zich niet wilde wagen om te tellen hebben we geen idee van hoeveel ongeveer. Een bevriende DA heeft gisteren ook nog een echo gemaakt. We hebben er toen samen 4 of 5 vruchtblaasjes gezien. Het blijft natuurlijk onzeker hoeveel het er uiteindelijk gaan worden. We gaan het zien! op naar medio juni...

17. apr, 2016

We zijn naar Denemarken geweest; gedekt

Maxime heeft een afspraak gehad met Cricket. De dekkingen zijn goed gelukt. Nu is het afwachten geblazen. Over 3,5 a 4 weken maken we een echo om te kijken of ze drachtig is.

16. apr, 2016

progesteron 3e keer

Vandaag was haar progesteron 7,56...We zijn meteen in de bus gesprongen en naar Denemarken gereden, alwaar de reu verblijft die haar zal dekken.

14. apr, 2016

progesteron 2e keer geprikt

vandaag was het 2.4. Zaterdag weer!

11. apr, 2016

progesteron geprikt en uitstrijkje

Vandaag hebben we op de 8e dag van de loopsheid progesteron geprikt en is er een uitstrijkje gemaakt. Uitstrijkje was dik in orde. De progesteron waarde was naar verwachting nog veel te laag. 0,46 Donderdag 14 april gaan we weer.

8. apr, 2016

controle oog

Haar oog is door de oogarts gecontroleerd en wederom goed bevonden! we zijn weer klaar voor een jaar.

4. apr, 2016

Maxime loops

Vandaag is Maxime loops geworden. Nu is het aftellen wanneer haar progesteron hoog genoeg is om te laten dekken. Ook ditmaal gebruiken we Fernshot Cricket als dekreu. Maxime en ik hebben dus een retourtje Denemarken in het verschiet! De vraag is alleen wanneer. Vorig jaar was bij Maxime op de 15e dag van de loopsheid hoog genoeg. Zou dat nu weer zo zijn? We wachten af. Vrijdag naar de oogdokter voor haar jaarlijkse check up.

6. apr, 2015

alles staat klaar

Op 1e paasdag hebben de werpkist geplaatst. Nu staat alles klaar. Morgen is ze 7 weken drachtig.

24. mrt, 2015

2e echo

vandaag is er een 2e echo gemaakt en er was goed een aantal vruchtzakjes te zien :) We zijn blij. Maxime begint al dikker te worden - haar taille is weg- en haar tepels beginnen al op te zetten. Nog maximaal 4 weken te gaan. Spannend!!

9. mrt, 2015

1e echo

Whoop whoop.
Vandaag is er bij Maxime voor het eerst een echo gemaakt. Omdat het pas 3 weken geleden is dat ze is gedekt verwachtten we er niet veel van, maarrrr......er was iets te zien op de echo. Minimaal 4 of 5 vruchtzakjes. Maxime heeft de echo gelaten/relaxt ondergaan, zodat haar buik heel ontspannen was en de DA goed kon kijken.
Over 14 dagen doen we het nog een keer en kunnen we bij benadering zeggen hoeveel er in zitten.

16. feb, 2015

Gedekt

Vandaag is Maxime bij de reu geweest. De dekking is goed verlopen, ze hebben goed gekoppeld gezeten. Nu is het grote wachten begonnen!

15. feb, 2015

4e keer progesteron geprikt

Afgelopen vrijdag voor de 3e keer geprikt; toen was de waarde 2,59.
Vandaag voor de 4e keer; de waarde is nu 8,5. Dat is hoog genoeg om te gaan dekken. Dus morgenochtend heeft Maxime een ontmoeting met de reu!! Fijn!!

10. feb, 2015

2e keer progesteron geprikt

Is nog te laag 0,54....vrijdag a.s. weer.

7. feb, 2015

Progesteron geprikt

Vandaag hebben we op de 7e dag van de loopsheid progesteron geprikt en is er een uitstrijkje gemaakt. Uitstrijkje was dik in orde. De progesteron waarde was naar verwachting nog veel te laag. Dinsdag 10 februari gaan we weer.

31. jan, 2015

Maxime is loops

Wij zijn voornemens om Maxime deze loopsheid te laten dekken. Als het lukt zal het haar eerste nestje zijn. Het zullen de pups half april geboren worden. Maar eerst maar een afwachten of de dekking lukt. Nieuws volgt als de ze geëchood is.

20. jan, 2015

Hechtingen verwijderd.

Vandaag zijn de hechtingen verwijderd. Het ziet er rustig uit.

18. jan, 2015

Maxime jachttraining

Wat een passievolle dame...er is niets veranderd :)

11. jan, 2015

Maxime voorzichtig getraind

Vandaag weer voor het eerst voorzichtig getraind met Maxime. Ze doet ons versteld staan.

30. dec, 2014

Maxime naar de DA

Vandaag is Maxime bij de dierenarts geweest. Een aantal weken geleden heeft ze vermoedelijk een stuk riet in haar oog gekregen. Dit stukje riet is gaan zwerven en is in haar oogbol terecht gekomen, waardoor deze is gaan ontsteken. Er was geen andere optie dan het oog amputeren. Dit waren geen makkelijk dagen. Hoe is ze straks, kan ze nog wel datgene doen wat ze het liefst doet: werken..

Maxime 7 weken